Informatie deelnemers

34ste Oldtimer Festival van de Historische Machineclub Kempen, België's grootste en mooiste oldtimertractorshow. 

17 en 18 augustus 2024 - Baetenheide - Weelde - Ravels 

Op 17 en 18 augustus 2024 richt de Historische Machine­club Kempenvoor de 34e keer haar alom gekend Oldtimer Festival in aan Baetenheide te Weelde (België). Op deze grootse oldtimershow verwelkomen wij alle hobbyisten en verzamelaars van oude tractoren, stationaire motoren, allerlei oude machines, legervoertuigen, auto’s, autobussen, vrachtauto’s, motor- en bromfietsen, woonwagens, enz…. De deelname is gratis.

Aan belangstelling geen gebrek! Ieder jaar trekt het Oldtimer Festival duizenden bezoekers. Het Oldtimer Festival is dan ook volgens velen één van de grootste en vooral mooiste oldtimer-tractor-shows van België !

Voor de liefhebbers is er keientrek op zaterdag en oldtimer-trekkertrek op zondag.

 

Opgelet ! Uiterste bj. tractoren: oldtimers: 1970 ; youngtimers: 1983 - vrachtauto’s: 1980 - auto’s 1970 - legervoertuigen: 1980

Tractoren worden opgedeeld in oldtimers (tot 1970) en youngtimers (tot 1983) en worden apart op het showterrein opgesteld.

 

Thema: prairietractoren & Amerikaanse tractoren voor 1930

Prairietrekkers zijn enorme machines die speciaal werden ontworpen om de eeuwenoude graszode van het Midwesten in de USA om te ploegen en alzo geschikt te maken voor de landbouw. De meeste van deze tractoren werden begin 1900 gebouwd. Zij waren uitgerust met een krachtige benzine- of kerosinemotor en vervingen de toen in gebruik zijnde stoomtractoren. Het waren kolossale tractoren die wel meer dan 6 ton wogen en waarvan de stalen achterwielen min. 2,50 m hoog waren. Zij hadden ook extra grote koelsystemen. Zelfs op moeilijk te bewerken grond konden zij nog een 8-scharige ploeg trekken.

Comfort voor de bestuurder was er niet. Om een goed zicht te hebben, gebeurde het besturen rechtstaand. Geen sinecure als je weet dat er zo kilometers aan een stuk, dag in dag uit op de weidse prairievlakte diende geploegd te worden.

Bent u in het bezit van zo'n prairietractor of een Amerikaanse tractor voor 1930? Schrijf hem dan zeker in voor het thema. 

Handelaars

Handelaars in aanverwante artikelen zijn van harte welkom. 

Prijs per standplaats voor 2 dagen: 

  • €8 per lopende meter met eigen voorzieningen (met een minimum van 5 meter)
  • €55 per overdekte kraam van 4 meter

 

Deelnemen? 

Inschrijven kon tot 15 juni 2024.

Lees ook zeker ons reglement


Als groep samen staan? 

Mail VOORAF de namen door naar inschrijven@hmck.be.

Schrijf daarna iedereen zo snel mogelijk na elkaar in!!


Overnachten

Met uitzondering van H.M.C.K.-leden die zich effectief en intensief (meerdere dagen) inzetten tijdens op- en afbouw v/h Oldtimer Festival, betaalt ieder die overnacht op de camping of het showterrein (geldt dus ook voor woonwagens, legervoertuigen, vrachtauto’s enz..) een bedrag van € 50 per overnachtingsplaats. Hiervoor verkrijgt men een standplaats (op de camping max. 35 m²), elektriciteit, water en behoorlijk sanitair (wc’s en douches).

Overnachten op de camping kan van vrijdag 16 t/m maandag 19 augustus. Zij die overnachten, vullen het overnachtingsformulier in en sturen dit tijdig terug. Het verschuldigde bedrag betaal je voor 15 juni via IBAN: BE64 7310 1651 7152 - BIC: KREDBEBB, zo niet is uw inschrijving ongeldig ! H.M.C.K.-leden die overnachten en willen meehelpen aan het Oldtimer Festival duiden dit aan op het overnachtingsformulier.

 

Nieuwe locatie sinds 2019!!

Het nieuwe showterrein bevindt zich op het terrein Baetenheide te Weelde, deelgemeente van Ravels. Een enig mooie locatie met veel groen! 

Bereikbaar via Koningsstraat, Weelde. Bewegwijzering is aanwezig.

  

Meer info:

Tom Van de Pol: info@verpol.be of  0474 / 44.79.02
Wendy Jansen: wendy@hmck.be of 0473 / 81.89.48

 

VZW Historische Machineclub Kempen, Vaartstraat 5, B 2380 Ravels - www.hmck.be

HMCK2024_Wikkelfolder_inlay_v2 - verkleind.jpg